What to do?

Saya dh delay period, which sepatutnya Isnin haritu. Tp harini decide nk buat UPT tp still 1 line. What should i do? Ada siapa² pernah ada pengalaman mcm ni🥺#bantusharing

What to do?
3 Balas

Next month lepas period kena hari-hari cek OPK. Jumpa je hari subur pastikan bersama suami. Jgn lupa mkn folic acid setiap hari. Kalau boleh elakkan beli mknn luar. Kalau tak boleh juga make sure makan sayur ulam & buah. Minum air kosong byk. Google mknn kesuburan. Usaha, doa & jgn putus asa. Allah akan beri anak tepat pd masanya. Jgn kecewa lama. Skjp je boleh. Lpstu fokus ttc. Semoga dpt zuriat. Jika dh 2thn ttc tapi masih belum dpt zuriat boleh berjumpa doktor di klinik. Nanti doktor cek sis & bagi surat refer doktor pakar O & G jika perlu.

3y ago

tq sis.. in shaa Allah, akan diamalkan.

Puan stress ke? Tak cukup rehat? BMI normal ke tak? Pemakanan seimbang tak? Semua ni boleh mempengaruhi hormon kita. Makna kata, boleh mengganggu kitaran haid

3y ago

In shaa Allah nanti ada tu rezeki. Kalau puan jenis ada masalah dgn period, boleh rujuk pakar gynaecology. Sy dulu pun ada masalah dgn period. Irregular. Kadang 2 bulan sekali baru dtg. Sekali dtg, sampai anemia. Sy rujuk pakar gynaecology. 5 tahun bergantung ubat. Tak sangka jugak rezeki boleh pregnant sebab period sy jenis tak regular so susah nak agak bila waktu subur. Sy dan suami selalu bersama tau2 melekat pulak

lwt bpe ari dh sis?may be mslh hrmon x stbil tu sis..or sis rsau rjuk doc trus

3y ago

baiklah.. tq yaa🤗