kandungan minggu ke 27

saya dh 27 minggu..normal kah sakit2. bahagian pinggang belah kiri...nk tdo pun susah..

63 Balas

sy sejak nk masuk 28 weeks ni perut gatal sgt.....dada n perut selalu rasa sesak n rasa fully...kdg-ii sampai sy kena muntahkan apa sy mkn untuk kurangkan rasa sesak.

Sy kalau baring belah kiri, dada n tulang rusuk rasa sakit. Sesak nafas. Lepas tu kaki betis sakit kejang memanjang. Dah jalan terinjut injut mcm org tua, rasa cm nak beli tongkat je 😂

kandungan sye masuk 6 bulan . susah nak tidur . tidur Terperanjat peranjat sahaja .. pinggang kiri kanan terlalu sakit .. jalan sekajap cepat bengkak kaki .

Normal. Sy kena bnda sama smp tak boleh jalan dengan betul. Naik tangga amatlah seksa. Lps preg ok sikit, tp sakit pandai dtg. Especially klu duduk lantai lama sgt.

Saya pun da 27 minggu..Alhamdulillah..jalan laju lagi..kurang sakit..saya selalu buat senaman ringan2..buat aerobic yg simple2..jgn buat yg heavy..Insyaallah..

saya sakit celah paha hingga ke betis...sakit sngat...nk jln atur tapak...skrang jln kena pegang tongkat...nk tdur pun bila ubah posisi skit sngat...

saya pon sakit pinggang. hari itu tanya misi, dia kata sebab kandungan makin besar. cuba tidur mengiring puan mana tau boleh kurang rasa sakit itu

Sy sakit sebelah kanan…Sebb baby sy duka ddk sebelah kiri …part nk tdo xyah cakp Mmg xselesa dh skrg..apa pom alhamdullilah jnji ank aktif jea

sama la sy sis, bila nak baring serba tak kena tau rasanya, rasa x selesa la, sakit pinggang la sakit kat bhgn perut la sbb perut dh mula membesar..

1y ago

saya pun mcm tu bahagian prut selalu skit dan tulang blakang sejak 27 Minggu nii mcm² skit

saya pula dari 26 Minggu smpai lah skrng dah 27 Minggu balik² skit atas perut kecang² normal ke tu klau berdiri kurang skit sakit nya