Mengidam Makanan

Saya Dh 21 week knpe sy x rasa sy ad mengidam nk mkn ape2 .. start mengidam brape week ?? #firstbaby #firstmom

31 Balas

sya dri start pregnant smpai bersalin..xada mengidam apa²... teringin tu ada.... kalau teringin,dapat okey..xdpt pun okey...xganggu emosi sya...tpi klau mengidam,KENA cari jugak... sama juga alahan...xsemua org kena..ada yg kena awal² pregnant,ada yg kena hujung²...mcm sya kena alahan biasa..xleh bau bahan basah mentah,xleh makan segala jenis ikan walaupun dlm tin dan alah pada suami(awal² confirm pregnant xleh tengok muka suami jadi loya...lepas beberapa hari,xleh bau suami)...

Tak semua org akan mengidam pun Sy pun tringin makan sesuatu mcm wktu biasa je tu pun jarang. Takde lah teringin sgt. Ada sy makan Takde, sy tak kisah. Waktu bila2 tu tak kisah pun. Adaorg suami yg mengidam, isteri tak pun. Sama je mcm morning sickness. Tak semua org ada dan tak semstinya pada minggu2 trtentu sahaja

11mo ago

Haha kann. Lg pun sy pernah doa, slalu minta klu pregnant jgn la mengidam yg bukan2, yg susah dpt ke apa.

mengidam n alahan ni x menentu sis, ad org x rasa ap², ad org awl² dah alahan teruk, ad org dah trimester ke 3 bru dtg alahan, ad org xde alahan... ad org ngidam yg biasa², ad org ngidam yg pelik², ad yg x mngidam langsung.. apa² pun nikmati je lah . janji baby n ibu sihat dan bahagia...🤗 semoga dipermudahkan segala urusan

saya jenis x mengidam sangat dari awal sampai dah 39 minggu ni. nasib baik x berapa parah mengidam sebab husband pon jenis x melayan sobs haha. kalau ada teringin sikit2 tu saya pergi cari sendiri. nasib baik saya bukan jenis yg kalau x dapat, depress atau sedih atau marah. so tak dapat pon takpelah. lama2 terlupa terus.

dia ikut badan2 org jugak.. setengah org masa mengandung mengidam nak itu ini .. setengah org takde.. setengah org alahan teruk setengah org takde langsung alahan.. rezeki masing2 la.. nikmat semua tuh akan kita merasa kalau tak kat anak yg sekarang mana tau anak yg akan datang..

xsmua prgnt akan mengidam... saya first bby langsung xde rsa m'gidam dgn morning sickness,cuma mood on/off... kli ni second bru thu rasa org morning sickness n m'gidam... first bby dulu smua bnda boleh sja nk mkn, second ni plak xnk mkn daging... mzti nk mkn syr kpg...

saya dah 33 weeks tapi takda mengidam apa apa pun. kadang teringin jugak nak rasa ngidam mcm mana org dok kata 🤣 tapi alhamdulillah ok je. ada rasa nak makan tapi tak dapat pun tak apa ha gitu.... so tak semua org sama 👌🏻

Tak smua orang ada mengidam.. Sy kdg2 tringin juga nak mkn itu ini tapi xdalah smpai tahap mengidam yg nak nangis2 tu.. Sy Kalau ada, makan. Kalau xda, xda mslh pun sbb sy rasa tu lebih kpd keinginan diri sndri ja 😅

sy tak ada mgidam sis... huhu.. org lain cerita smpai mnangis tk dpt mkn yg mgidam. sy tak pun. sy punya cerita lain plk. sy cpt terasa dan menangis bila org ckp skit 😁 stiap org tk sama. folow the flow..

saya sepanjang mengandung dua anak saya tak de mengidam apa² 🤭 anak no 2 last minggu nak bersalin 37-38w baru la terasa nak mkn itu ini. sepanjang mengandung sy mmg tak beselera. 😂