Demam Selsema

Saya demam selsema, skrg pregnant 9w. Boleh amik panadol tak? Sekarang musim influenza. Takut jugak tapi belum ke klinik.

9 Balas

sy awal2 pregnant, kene selesema terus ke klinik, sbb x tahu ape kan... nk ambik ubat sendiri takot kesan kat baby... sis pegi klinik pkai penutup hidung.

Boleh cuba minyak AO Waleet ni sis. Better jumpa doc, tp untuk natural boleh cuba minyak ni. 100 peratus bahan semulajadi sahaja. Wassap sy 0145039731

Selsema, ubatnya banyak makan buah oren. Saya pernah kena masa kandungn 37w, makan oren setiap hari Insha-Allah dalam 2-3hari selsema baik.

Doctor sy bg ambil paracetamol... Tpi selsema... Dia ckp mmg xde ubat utk ibu mgandung... So sy kerapkan cuci tgn... Utk elak flu makin teruk...

4y ago

Hahaha.. Tu la pasal ramai yg ckp xde ubat... Tp aritu time jmpe pakar.. Dia xbg pon ubat selsema..just bg utk batuk kering kan lendir dlm tekak tu je...

Ibu hamil dan menyusukan bayi kene jumpa doktor klu demam, selesema, batuk etc. Sbb ubat tak sama. Jgn mkn panadol tanpa nasihat doktor..

Dpt kn nasihat doktor untuk ambil pape ubat... Lagi bagus buah2an yg kaya dgn vit c... ☺️

Dapatkn nasihat doktor sebelum mengambil sebarang ubatan

Jgn amik pape ubat melaenkn doc y bg time prgnt ni

Boleh dengan preskripsi by doctor.