Pregnant ke tak

Saya dah week 13, tapi taktahu lah, saya sorang je ke rasa mcm tak pregnant? Symptom saya just sakit area nipple je, the rest tkde pulak rasa sakit sakit. Ok eh kandungannya? Mcm mana nak trace yg baby ok ke tak membesar baik or tak? nak tunggu next checkup lambat lg, kita duk overthinking la hari2 🫠 haha

5 Balas

Ramai mommy yg bila xde alahan sgt akn overthinking..same with me..sy pon alahan skjp ade skjp x..bile xde alahan sehari dua mula la runsing.,bila kne dtg alahan tu rasa myesal mtk😅 ..tp bsyukur la sbb alahan xteruk, msih blh buat kje2 ln lgi..ada yg teruk smpai xleh bgun dr katil,lemau,letih,msuk ward..semua org pembawakan n journey xsama..klau nk trace sndiri bby ok ke x, kite sndiri xtau bnde yg dlm perut xleh nmpk mata kasar..Doa je bnyk2, insha Allah bby sihat, klau risau jgk pi swasta checkup tgk keadaan bby..tu je solusinya 😁

6mo ago

Tulah, bukan minta ada alahan, dah cukup bersyukur takde alahan, overthinking mmg tak boleh lari lagi after first pregnancy saya tak jd dulu 😅 insyaAllahh semua baik2. Tq respond sis ❤️

Saya tkde alahan terus risau sbb sebelum ni 2 kali gugur tanda2 dia alahan hilang sebelum 2nd trimester. Alhamdulillah skrg Allah bagi pregnant lagi and dah masuk trimester kedua. Alahan hilang risau, terus sy pergi scan. Baby ok je. So kalau dah masuk trimester kedua kebanyakan monmy mmg ada yg tak rasa alahan lagi

4mo ago

Alhamdulillah saya pun kali ni menjadi 🥰

saya anak first mcm tu..langsung tak ada alahan..perut besar pun mcm tak ada apa... makan semua balun jer ..😂 insyaallah tak ada apa..anak ke 2 Allah kasi rasa alahan..haa melepekk🤢

6mo ago

Haha terhibur lahh, alhamdulillah lega dengar ada juga yg tak ada rasa pape langsung. Hehe semoga journey semua mmys dipermudahkan ❤️

selagi tak ada bleeding atau sakit perut/ari2 yg teruk, inshaAllah baby sihat je dalam tu. normal untuk tak rasa apa2. ramai ibu2 yg mcm tu juga.

6mo ago

Fuh insyaAllahh! Aamiin2 yra. Moga rezeki saya kalini utk rasa nikmat jadi ibu 🤍

sy 13w sama la jadi overthinking alahan dh xrasa sgt perut pun rasa selesa je cuma pinggang je sakit kena tidur letak bantal bg senget...

6mo ago

haha samalah