Vaksin dos kedua

Saya dah vaksin dos 1 , dan sekarang saya pregnant baru 3 minggu .. Pada 28/9 ni saya kena dos ke 2 .. Boleh ke saya di vaksin ? Ada effect apa2 tak ? #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Kalau masih bawah 12 minggu, boleh refer doktor dan tny kalau dia sarankan utk continue dos 2 atau tangguh dulu. Ikut medical history seseorang jgk, klu yg ada repeated miscarriage history selalunya doktor akan suruh tangguh. Tp kalau doktor ada record puan tk ada masalah kesihatan yg teruk, doktor akan galakkan ambik terus tk perlu tangguh.

3y ago

terima kasih puan 🌹

sy pon dose kedua 2.10 ni... and dah 6 mggu.. tp doktr tk bg sebb organ baby bru nk develop.... dia sarankan 14 week keatas..

3y ago

terima kasih puan 🌹