nanas

Saya dah termakan nanas dkt atas topping pizza banyak tu .. takut ada kesan apa2 . Ada effect apa2 tak kat janin? Sy baru 7w

nanas
33 Balas

Sye rituh mkn pizza aloha chicken.. hehe alhamdulillah xde pe2, ok je.. yg dah msak xpe, bkn yg muda, masam2 tuh kot.. yg dah msak Manis mmg sdap, terliur klau tgk buah potong.. sye suka mkn gituh je, xletak asam or kicap.. suami xbg mkn asam2 sgt.. huhu dia kta nnti bby kuar muka dia msam je.. xbaik kan.. 😅😅

Ok je kot sis kalau termakan hehe. Sy haritu xtahu pregnant, siap makan nanas masam separuh biji. Sbb teringin masam2. Alhamdulillah xde pape jadi dkt janin. Bila dh tahu pregnant, rasa takut pulak hee

Sy hari hari makan nenas😂 dgn kuah cili kicap. Tktahu kenapa jd craving nk mkn hari hari. In sha allah tkde pape sis. Masa pregnancy first pun sy mcm tu. Alhamdulillah. Dah 4 tahun dh skrggg.

nenas muda yg xleh klo awl2. ni, tp yg masak. ranum no hal, mse 8mgu cmtu sy mkn sbijik, ok je, sbb sdp sgt aih mnis hihi.. tp yg muda elok mkn ble dh msuk 38weeks,natural induce tu

Insyaallah x da pape sis.. sy mkn jer tpi nenas madu,nenas yg masak ranum.. 😋 2minggu skali wajib msak wat lemak nenas kdang2 ngan ikan masin,ketam.. nyum nyumm.. 😅

Doa² je sis moga xde pape.. Sy pn hritu tmkn juga, syukur juga xde bleeding,, cma klu nenas yg x di masak, bakar mcm kt pizza tu, sy mkn esok nye msti bleeding mcm ank 1st..

Sy pon tkt..mmg klu preggy 9 bln 10 hr la pantang nenas... Tp semua tu mitos! Saya pon sama kes ngan sis mgu lps..termkn nenas ats pizza...alhamdullilah xde pepe

Org kata nenas tu mitos je penyebab gugur.. Cer mkn sebiji... Tgk gugur ke x.. 😁😂..takat atas pizza tu xde ape la.. Nenas tu manis.. Bkn nenas muda pon kan.

X de effect rseny mommy...sbb pnh baca article yg nenas bkn punca keguguran...tp just careful jela, better elakkan nenas yg masam tu...

Okay je . Saya pun tktw pregnant sakan dok makan laksa letak nenas byk2 time openhouse . So far okay je . Jgn slalu makan