Period pertama selepas bersalin

Saya dah suci nifas smggu yg lalu, lepastu hari rabu baru ni(24/5) keluar darah, macam darah period merah terang. Harini dah hari ke3 tapi darah yg keluar still banyak, sebelum2 ni period saya tak pernah keluar banyak macam ni, macam 2/3 jam sekali kena tukar pad sebab dah penuh. Normal ka? Boleh mommies share pengalaman first period selepas bersalin?

1 Balas

suci nifas tu hari ke berapa? nifas max 60hari. kalau dalam tempoh 60hari tu darah dah kering tapi tak lebih 15hari, masih dikira nifas. kalau lebih 15hari baru dikira haid.

1y ago

aah. nifas lagi. sampai la hari ke 60. selebihnya istihadah