Lambat period

Saya dah seminggu lambat period. Saya masih belum check upt. And saya perasan ada keputihan colour hijau/kuning. Adakah itu tanda nak pregnant atau nak period? #bantusharing #firstmom #pleasehelp

11 Balas

Normally keputihan hijau atau kuning tu sebab infection. Tp kena tengok jugak if cecair tu berbau ke tak. i suggest you pergi clinic and check kenapa ada discharge macam tu, sebab tak normal. Untuk check pregnancy, upt is the only answer dear.

Keputihan putih berketul kalau takde bau and tak gatal benda tu normal sebb hormon kita berubah2. Keputihan putih kekuningan berketul ada bau and rasa gatal tak normal. Kena pegi check dkt klinik.

check upt. baru boleh tau awak pregnant x. if ada doctor dlm app ni pon dia xboleh tentukan awak pregnant ke x secara maya 😅. keputihan yg berubah warna adalah sangat tak normal ye

tu tandanya keputihan awak x normal.. klu nak tw pregnant ke x, kne check upt.. x yah ikut sgt tanda2 nie.. kdg btol kdg x..

saya dah check upt pagi tadi and hasilnye negative. Apa perlu sy buat perlu ke klinik check keputihan tersebut atau pun tggu je period datang

9mo ago

Check kat clinic

Keputihan tu pregnant ke tak pregnant pun boleh ada. Yang boleh tentukan sis pregnant atau tak cuma upt sahaja. 😉

1) check upt 2) keputihan yg berwarna hijau/kuning tu maknanya ada jangkitan 3) jgn berteka-teki sendiri

Chevk UPT untuk tahu pregnant atau tak. Bukan dari keputihan

Check ke klinik. Keputihan color hijau xnormal

keputihan tak normal