Set bersalin Nona rogay

Saya dah sebulan bersalin tapi tak pernah amalkan set bersalin Nona rogay lagi. Boleh ke Ibu breastfeeding makan pil ni?

Set bersalin Nona rogay
9 Balas

Saya anak 2nd amik ni utk elak sembelit lepas bersalin. Masa anak 1st tak amik apa2, nak membuang tu, hazabedahhhhh... nangis2 dlm toilet. hihi. Ni anak 3rd, saya beli utk elak sembelit. Harap kalini serasi lagi dgn saya. Lepas tak takut utk membuang, saya stop makan. Alhamdulillah tak ganggu susu badan.

saya mmg dari anak 1st sampai no 3 makan ni alhamdulillah ok susu pun melimpah2 tp sy selang hari lh sbb bila makan ni auto perut memulas jd lancar membuang beli pun mmg sbb nak bg senang membuang je sbnrnya .. ni yg ank no 4 pun sy dh standby siap2 ..

mcm sy xsesuai masa sy makan dlm pantang anak 1st. baby jadi mcm panas. dia melisah xley tido. auto terus stop. 2nd baby lgsg xde ambik apa2

sye dlu anak 1st mkn ni, alhamdulillah baby pun ok takdek kembung perut semua. sis blh try dlu kalau baby xserasi sis kne stop.

pada pendapat sy pil nona rogay pil berpantang paling the best... bila ank dh x dak kuning boleh start makan...

Cuba baca instruction kt botol tu. Saya tak amalkan pil masa anak baru lahir since anak kena kuning.

sy tak sesuai agaknya makan ni, membuang okay, tp jamu kan, kuning anak sy naik, sy terus stop

Maaf tanya ibu... makan pil ini untuk apa ya?

bila anak dah bebas kuning bole makan