Jahitan episotomy terbuka

Saya dah rujuk pakar , jahitan hbis smua terbuka kli kedua jd pakar ckp tk perlu jahit , luka hmpir sembuh , dan antara lubang vagina ada gaping 2 jari di garisan tgh tak cantum , ada tak org mcm sy ? Mcm mn korang buat rutin harian normal? Bersila, naik turun tangga? Ada kesan tak pada gapping tadi tkoyak besar ke atau ambil ms yg lama untuk cantum semula? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

dah berapa hari tu sis? kalau dlm pantang bukan ke tak banyak sgt berjalan ,sis jalan tak terkepik kepik ke sis , atau jalan tak perlahan , tak perlu duduk bersila lagi sis.

2y ago

Dah nk hbis pantang , sy hanya baring dlm pantang bkepit pon ya dah jnis kulit tak tahan dgn jahitan dr ckp 🥲