PREGNANT TAPI KELUAR DARAH

Saya dah pregnant 8week, tapi sejak dari 5w saya asyik turun darah on off. Memang setiap 2 hari memang akan ada darah. Klinik dah pergi bagi ubat kuat rahim tapi darah masih belum stop. hospital pun dah pergi, scan semua heartbeat baby masih ada. Hospital cuma cakap Kalau darah keluar banyak & ada ketulan baru datang semula hospital. Taktahu apa pengakhiran nya . Siapa ada pengalaman macam ni ? Saya setiap hari risau setiap kali keluar darah 😪 #firstbaby

4 Balas

Saya mula2 spotting dalam masa 5 hari, hari ke-6 macam tu start bleeding. Hari ke-7, kantung jatuh. Even saya makan duphaston & minta cuti utk bed rest, still gugur. Org kata kalau janin tu sendiri ada masalah, makan lah duphaston pun atau bedrest pun, still akan gugur. Gugur 8w. Pengalaman saya lah. Lain org lain pengalaman. Ada juga yang bleeding, baby still bertahan. So buat masa ni, awak stay positive okay, elakkan stress

saya pernah. selagi tak bedrest betul2 selagi tu bleeding. mkn duphaston on time. sy bedrest yg smpai makan pun suami bawa dlm blik. 3week sy bleeding

8mo ago

kerja sy ambil cuti sakit dan cuti tanpa gaji😅

bedrest sis. jngn angkat walau stu kain basah. risau uri kt bawah. klau uri kt bawah mmng turun darah n risiko bnyk. but doc ada ckp x pasal uri tu?

8mo ago

Takdaa dr takda cakap pasal uri, dia scan dia kata baby semua okayyy tapi darah still takstop hmm

Bed rest sis. Jgn buat aktiviti yg berat2.