Minum air gula

Saya dah minum air gula semalam, katanya result akan call kan. Selalu berapa hari ye kk akan call bagitahu result ? #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

5 Balas

iya kk akan call ke esokkan.mcm sya minum air gula hari isnin,hari selasa kena cll bacaan gula tinggi..kena dtang cek darah hujung jari (bsp) nasip dlm minggu kena cek bsp turun jga bacaan gula.. Alhamdulillah

saya minum di klinik kerajaan...next time dtg klinik desa deorg bg kertas result tu.....x de call pon klw ujian gula normal x de kencing manis....tp x tahu la klw tempat sis x de klinik desa...

1y ago

Ohh next appointment baru bagitahu ye, saya ingat diaa akan call. Okay2 tengkiu sis

Sy dapat call dalam masa 2 minggu selepas minum air gula. Lambat betul sebab pregnant sebelum ni dlm masa 3 hari dah call. So kalini ingatkan lepas rupanya sangkut jugak gdm huahua 😂

12mo ago

Kena cucuk jari 2 minggu sekali (cek bsp) untuk pantau gula dalam darah. Setiap kali sehari lepas cek bsp kena jumpa doc untuk doc consult sama ada kena on ubat ke, diet ke atau on insulin

saya misi kampung tu call....selepas 4 hari minum air gula...setiap kali nak jumpa doktor kena BT BSP dulu...4 kali sekali...

sy tgk sniri dlm buku pink nurse pnye. dorg tkde nk bgtahuuu pun sbb normal. tk sgkut