Kepala baby masih belum turun ke bawah

Saya dah mengandung 31 minggu. Masa scan 28minggu kedudukan baby melintang kepala di sebelah kiri dan kaki sebelah kanan. Ada kemungkinan tak akan berpusing kebawah nanti sampai cukup bulan?

4 Balas

Hritu sy 28week scan , kepala dh dekat bawah. Skrg pun dh 31weeks , ttba kepala kat atas, bntot dekat bawah. Nurse kata normal. Jangan pandai2 nk pergi urut pusing baby nurse cakap 🤭

Biasanya start minggu 28 tu baby dah start akan masuk ke ruang pelvik utk persediaan nak bersalin. Dia akan pusing sendiri tu Mommy. sebab masih ada ruang utk dia explore.

Awk jgn risau, kalau apa2 dr akan inform awk masa scan tu. Awk tenang je dulu, kalau dah 33weeks baby xpusing lagi barulah blh start risau🥲

sy pun macam tu, nurse kata okay je sebab baby still ada ruang untuk dia pusing2

7d ago

risau ye sebab 2orang anak sebelum ni ok.. mulalah saya ni pikir macam2