NAK TANYA PASAL UBAT

saya dah masuk trimester 3 , tapi pengambilan ubat masih seperti biasa iaitu FOLIC ASID,IRON,VITAMIN B&C . saya baca dalam ni ramai yang tukar pengambilan ubat bila dah masuk trimester 2 seperti OBIMIN/ZINCOFER dll . #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing #SeriusTanya

3 Balas

Kalau ok tak perlu tukar.. cuma zincofer n obimin tu semua vitamin ada dalam 1biji.. sy pun trimester 3 makan yg 4 jenis tu.. yg penting tak tinggal.. cuma ada tambahan supplement iron, nak maintain hb..

2y ago

terima kasih atas perkongsian🥰

Tu semua ikut kepada tahap kesihatan masing masing. Kalau doktor kata tak perlu tukar then teruskan je dengan yang biasa

2y ago

ouhh okayy terima kasih 🥰

sy pun tak tukar ubat , nurse xbgtau ape , ubat tu kalau ok dia tk tukar pun .

2y ago

baiklah, terima kasih 🥰