Sakit gigi berdenyut

Saya dah masuk minggu 24. Gigi lak dah start sakit berdenyut sampai terganggu waktu tido. Jumpa dr swasta, dia cakap tak boleh buat rawatan akar. Kalau pergi kk, agaknye dr akan buat apa je ye sebab gigi saya dah sakit sangat.

4 Balas

sis sakit gigi ada ambil susu atau pil kalsium tak sepanjang mengandung ni?

4mo ago

Takde. Gigi haritu just boleh buat pulpectomy kat swasta. Pastu, gigi saya dah bengkak n bernanah dah haritu. Lepas bengkak tu dah pecah, sakit gigi ngan kepala tu auto hilang. Dr just bagi antibiotik and takde rawatan diperlukan pun. Just kena jaga kebersihan gigi n rawatan akar just boleh buat lepas bersalin.

kk mcm x bg rwatn tu ses klau secnd trimster sdh

sis gigi berlubang atau gigi bongsu sakit ?

saya baru 6weeks selalu MCM tu sis