baby gerak berapa week?

saya dah masuk 20 minggu , tapi tak rasa gerakan baby lagi. maybe perut tebal , ni sec preg after miscarriage 20mggu jugak last year. kadang2 rasa mcm bubble , kadang2 berbunyi mcm perut masuk angin , bila pgg perut still xdpt nk rasa gerakan tu. its normal ke ek?? maaf saya tumpang tanya.

5 Balas

Bubble and perut macam masuk angin tu baby gerak sebenarnya. Saya 21weeks kalau pegang perut pon tak rasa lagi, tak silap start 7bulan keatas baru rasa gerakan baby bila pegang perut.

saya dh 23w ni makin kerap rasa bubble dlm perut kdg rasa ngilu masa 20-21 xrasa .. kdg sebabkan perut juga MCM saya xrasa sbb perut beso 😅

Sy dpt rasa kan gerakkan 18minggu . Tapi slow sgt2 . Masuk 20miggu sgt kuat ye . Inshallah lambat atau cepat jnji bby sihat

awal2x mmg tak rasa sgt dia gerak, tapi kalau bubble tak silap tuh baby yg gerak.

saya start rasa gerakan masa 20 weeks. Rasa halus2 dan rasa baby sedu hehe