Gerakan baby

Saya dah masuk 18 week +. Saya curious macam mana rasa gerakan baby. Setakat ni lepas buka puasa (malam tgh baring), saya rasa macam perut masuk angin. Tp angin yg bergerak dalam perut (x tw cane nk explain😁. Tp mcm tu lah rse. So curious itu baby gerak atau mmng perut masuk angin. #ingintahu #firstmom #firstbaby

3 Balas

Tu namanya quickening. Pergerakan juga cuma rasa cam angin lalu. Baby gerak memanga akan ada terasa ombak kat perut (ni saya la sebab perut memang bergelora) akan terasa tendangan, tumbukan. Anak saya start berombak masa saya 20/22 minggu

Saya yakin gerakan baby pada 24 minggu. Sebelum tu keliru angin ke apa. Lagipun kira gerakan baby mula pada minggu ke 28. So, saya buat dek je. Malas nak serabut kan fikiran semasa hamil.

dia rase mcm Ade yg cuit2 kt perut . Ade rase mcm angin tu xsure maybe angin or baby grk juga..