UPT expired valid ke kalau positive

Saya dah lewat period dalam 6 hari. Lepas bersalin setahub lebih yg lalu, period jadi irregular dan setiap kali test opk x jmpe pon positif. Dan setiap kali try upt pn negatif je. Tp semalam saya saja try sebab nak habiskan upt dip n tell yg dah expired, naik 2 lines. Tp adakah valid result upt yg dah expired ye. Belum nak beli upt baru sbb kalau ikutkan baru 4 weeks kalau betul pregnant. Boleh ibu2 share pengalaman kalau ada yang sama dgn saya? Terima kasih senia #SeriusTanya #bantujawab

UPT expired valid ke kalau positive
5 Balas

Terima kasih semua sudi menjawab. Sbb ada baca dlm google yg expired UPT ni akan bg false negative je. Tp takpe nanti saya akan beli juga yang baru. Terima kasih again all. Semoga ada rezki saya amin

4mo ago

inshaAllah, amiin

saya pun memula check pakai upt expired sebab tak perasan ,dia naik samar .. dalm dilema,sy terus gi pharmacy beli dip n tell ,alhamdulilah betul2 +ve .. semoga puan pun sama macam sy ye .. aminn

4mo ago

Alhamdulillah. Tu la td kbetulan kna gi farmasi saya beli jugakla upt 🤭. Tak sabar nk test tp nk tgu esok pagi pulak

Sukar nk ckp tp better test baru lah ye sbb benda dah expired

Tak. Invalid result. Test dengan UPT baru ya.