Nak tanya masih terlalu awal ke saya check upt ?

Saya dah lewat period 5 hari sepatutnya 22/4 period tapi belum datang period smpai sekrg check upt masih lagi negative , saya punya period setiap bulan datang tepat waktu takpernah lewat tapi kalini lewat , ke terlalu awal saya check upt ? #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing

13 Balas

Pengalaman saya period teratur sehari lewat dah detect. Samar yg terang. Maybe tgk jenis upt kot. Guna dip&tell. Tp selagi x period boleh saja cuba 2 hari sekali. Sis baru kahwin ke? Cuma tu la time saya awal2 kahwin hormon ada kacau, lewat dtg 2 3 hari tp pastu period. Take time juga baru regular balik

2mo ago

Dah lama ke gugur tu? Sbb gugur pun boleh sebabkan hormon imbalance

Sama mcm saya. Contoh bulan 11 period sy lmbat seminggu jugak tp akhirnya period. Pdhl sebelum tu xpernah lambat sampai seminggu. Then next month period sy sama jugak lambat nak dkt 2 mggu . Sy ingt mungkin hormon tp rasa x sedap bdn cek upt positif.

2mo ago

Takde. Sy xcek sbb xbeli upt mase tu. lps tu period je cm biasa. Next month baru lekat

Klu sis confirm akan period waktu tu & mmg regular, bila dh delay period confirm dh terang naik positive sis. Klu masih negative mungkin hormone sis kacau utk bulan tu yg mnyebabkn delay period atau waktu subur sis lambat dri yg spatutnya.

2mo ago

Ok baik awak tq info

Utk betul2 konfem yg period sis dh delay atau tak, sy syorkan guna opk utk cek waktu subur. Sbb mgkin waktu subur berubah ubah. Apa pun boleh tggu lagi bbrp hari utk cek balik upt. Smg ada rezeki sis insyaAllah..

hi sis.. period sye pun jnis regular.. sye penah test upt ble 5 hri delay.. penah dpt negative n positive.. yg negative tu memg btol negative.. selang 2 hri test upt, period.. yg positive pun btol.. btol2 preggy..

2mo ago

Tunggu dulu la ye klau ada rezeki inshallah ada

pengalaman saya pula 4 hari lewat period sy dh cek upt n positif . tp nk confirmkn pregnancy tu sy tgu 9weeks bru g klinik .. tp smntara nk tgu 9weeks tu sis keep test upt je.. insyallah doa y baik2 ..♥️

2mo ago

Once dah positive double line terang guna upt yg reliable tak perlu test banyak kali lagi dah. Just banyakkan bed rest, jaga makan & jgn tinggal folic acid je. Nanti kalau tetiba makin samar sendiri akan stress & affect kandungan. So tak perlu nk keep testing. Sekali dua cukup. Hcg level kita makin lama makin menurun, once makin samar panic nanti

klu ikut pengalaman sy..biasa klu dah lewat 5 hari upt dah terang naik 2 line.. mungkin conception sis lmbat atau perubahan hormon..nti sis check lg ye..InsyaAllah mudah²an ada rezeki sis..

2mo ago

Amin inshaallah

Saya haritu lewat 2 hari , test terus naik double line. Awk cuba tunggu lgi seminggu kalau tk dtg period jgak cuba la test lagi..

2mo ago

Ok awak tq

saya delay 4 hari . awak boleh beli clear blue yg bole detect seminggu sblm period. lbh sensitif. cuba la ya

2mo ago

Tula ingt nk beli juga ni pkai yg biase je

Cuba sis check UPT Lg seminggu klu Masih Blm period..Moga Ada rezeki sis Sy doakan..