Nak pulih dari sakit semasa berak

Saya dah habis pantang, tapi semasa nak berak rasa perit dekat lubang dubur( sebelah kanan lebih terasa) macam ada luka sebelah dalam tapi takde darah pula bila lap. apa saya nak buat untuk sembuh sepenuhnya? Ibu2 yang ada pengalaman atau tahu boleh bantu saya? Nak sangat berak macam biasa dulu2 🥺tolong saya buntu #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

7 Balas

Macam saya bersalin haritu. Sekali buasir keluar keluar sbb tk pandai nk meneran. Ambik masa jgk utk hilang rasa perit tu . Mcm sy dekat 2 mggu bru hilang . Yg penting masa nk buang air besar tu puan jgn teran . Mintak ubat dkt kk utk lembutkan najis kalau sembelit and banyakkan minum air kosong.

2y ago

Baiklah terima kasih ya puan sudi reply soalan saya 🥺 saya ingat saya je ada masalah mcmni. Sedih betul dibuatnya.. tq banyak 🥰