Makanan

Saya dah habis pantang. Skrg baby dh 3 bulan. Sy brsalin normal & bf bby. Ada x makanan minuman yg sy still kena a avoid? Klau kena tu, better brp lama? #1sttime TQ ?

2 Balas

rasanya ikut ketahanan badan kita @ baby masing2 kot. mcm sy dulu lepas hbs pantang mkn mcm biasa, pizza, mkn pedas,..badan sy ok je.. tp baby saya tak tahan. jadi perut kembung & meragam. sy x bleh mkn cheese & pedas masa tu.. skg baby 6 bulan dah ok. boleh mkn mcm2. kena try skit2 takut effect baby menyusu jugak.

Mak sye x bagi makan bunga kantan. Die suh elak kan utk setahun. Akak sye suh pantang ais 😅.