ZINCOFER CAPSULE

Hi, saya dah genap 16 minggu hari ni.. doctor bagi saya ubat zincofer 19/11.. but saya makan sekali and than stop makan. Saya x tahu wajib makan hari hari.. kalau saya start balik makan hari ni.. boleh ke? #1stimemom #firstbaby #bantusharing #mommybuntu

4 Balas

Brpa hb sis? Dktr dan nurse ada tulis dlm buku pink mkn brpa kali sehari. Kalau daily, 1x sehari. Kalau BD, dua kali sehari. Kalau TDS, 3x sehari. Buka blk bhgn yg nurse cop nama ubat tu kt helaian lawatan sis ke klinik. 16w ni waktu ibu perlukan byk sumber iron sbb organ2 dlman bby nk brkembang dgn pesatnya dgn sihat.

Saya hari tu lepas HB naik terus stop makan zincofer & teruskan makan obimin je. HB pun okay je. Tapi next checkup baru perasan nurse tulis teruskan makan zincofer 😅

wajib makan sis 😊

wajib sis