Dapat tahu hamil lepas vaksin 1st dose

Saya dah cucuk 1st dose AZ. 5 hari lepas tu baru tahu saya hamil 5 minggu. Ada apa2 effect ke dekat baby? Saye risau. Dan bila kira, untuk 2nd dose nanti saye dah 14 weeks. Boleh proceed kan untuk 2nd dose?#1stimemom

4 Balas

sy check sblm g ppv... 2nd line blur... amik picture show kat doc time consultation time kat ppv... so doc advise tgu lg 2 mgu baru check semula... kalau -ve doc suruh dtg vaksin bila2 ja.. kalau +ve, doc suruh dtg mgu ke16...

sma lh sis.... lps ambik 1st dos sinovac, bru tahu pregnant 5week... jd skrg sya tnggu 14week tuk ambil 2nd dos.... jgn risau... Tiada pa2 tu... sya ikut ja pa y Dr bagitahu.

Kalau dh cucuk baru tau hamil tu boleh check up dgn doktor, consult dulu. Kalau 2nd dose masa dah 14 weeks should be okay

sy pun br tau sy pregnant lps 2nd dose...skrg 4minggu