39 minggu masih takda tanda

Saya dah 39week masih takda turun tanda. 6/3 kena induce 😔 org kata sakit haih. Nervous la mummy saya risau. Boleh bg saya kata2 semangat?

1 Balas

Level sakit org lain2. Sy jenis mmg sakit gila ms bersalin, 3cm mmg dh sakit takleh gerak tiap kali contraction. Induce pn sama je sakitnya. Maybe yg induce sakit sgt tu jenis tak sakit sgt ms contraction tak induce. Baby akan keluar bila dia ready. Maybe sebelum 6/3 dh bersalin? Pujuk2 baby siss.. Sy pernah je anak kedua pergi serah diri 3/8, doc ckp kalau takde bukaan sgt esok induce. Mlm tu terus contraction..tak sempat induce dh beranak. Induce ke tak induce ke tetap sakit sis. Tp sakit yg ada hasil n terus hilang lps bersalin. 🤩

3mo ago

Syok nya dgr bersalin sblm due date sis 🥹 ya saya tgh cuba2 pujuk baby ni hehe.. terima kasih sis 🥰