takda tanda

hmm saya 39week dah tapi tkda tanda langsung 😣 dh la tk boleh lahirkn lebih dari due sbb gdm on diet .10/1 ni due .. org lain semua dh sakit2 , saya hari2 berjalan and jalan itik semua buat tapi still takda tanda 😭 taknak la serah diri .. doakan saya dipermudahkan bersalin ya ibu2 semua ❤️#firstbaby

15 Balas

Sy pun masa tunggu hari x de tanda. Dah usaha macam2. Akhirnya redha jelah dgn ketentuan Allah. Perancangan Allah yang terbaik. Sy induce ubat 8 pgi sampai tengahari dh bukak 2cm. 4petg dr proceed masuk induce belon. Terus pecah ketuban + darah even belon belum jatuh. Contraction dah kuat sgt. 6:54petg 28/10/2022 selamat lahirkan baby girl secara normal berat 3.27kg. Hari jumaat dia nak keluar hehehee

InsyaAllah, jangan putus harapan dan asa.. cuba lagi dan doa tu jangan putus2. kerap doa selalu. jika dah kena serah diri, redha saja lah sebab mungkin itu yang terbaik untuk anak dan emaknya. saya dulu serah diri sebab risiko darah tinggi, redha dengan kententuan ilahi, alhamdulillah beranak melalui ubat bawah, lahirlah seorang anak soleh sebelum subuh. syukur anak sihat, skg dia dah 6 bulan.

Semoga cepat2 ada tanda2 sis, sy pun x nak serah diri 11hb ni, due sy 12hb.. tanda2 tu sy dah ada tapi tanda yg sakit sangat tu x da lagi, dah la skt tu pun sekejap saja nak pegi hospital tp risau kena halau balik sebab mana tau kontraksi palsu ja, dah la selang masa jauh beza, waktu pagi dgn waktu ptg saja.

Hmm esok dah masuk 39week.. still takde tanda, orang sekeliling dah dok tanya tanya tak bersalin lagi ke? Sampai saya jadi stress.. anak first dulu czer sebab besar , harap sangat kalini boleh bersalin normal dengan mudah.. semoga dipermudahkan urusan ibu² semua

sambil2 berjalan tu,usap perut dan pujuk baby... baby,ibu ayah awak tak sabar nak jumpa awak nii.. keluar dgn mudah dan selamat ya sayangg🤭😘 saya doakan puan dipermudahkan urusan bersalin dan selamat kedua2nya,ibu dan anak..aamiin🤲🏼❤️

1y ago

terima kasih awk 🤲🏻🥹 Aminnnn

sy pn mcm tu sis.. 😭😭 Tp da 3org sy tnya, kesemua ckp kne czer... Terus mental down kejap..... minggu dpn nk tnya pakar plak mcm mn.... Sy cuma doa pada tuhan, sy serahkan kandungan ni pada dia... biarlah dia takdirkan yg terbaik buat sy n anak2.

Try mandi air suam. Minum air kelapa muda. Jalan dlm 3000-4000 steps (30mins) senaman kupu kupu. Mcm sy x dpt buat squad sbb kaki tak tahan sgt. Jd banyakkan bjalan.

1y ago

Kaki xkuat mcm mn tu sis? Sbb sy pun skg kaki mcm lemah.. nak langkah tangga pn rs nk terjatuh.

kita sama sis. saya gdm on ubat and kena serah diri 7hb ni. Semoga kita sama2 dapat beranak sebelum serah diri aamiinnnnnnn.

Semoga dipermudahkan segala urusan awk ye, bnyk kn minum air masak dn kerapkn mndi, Mudah2an cepat bukaannya nnt...

1y ago

ooo ok baik thanks sis

sama saya.. 39minggu.. 8/1 due tp baby masih selesa lg.. mcm² senam dh buat tp belum ada tanda lg..