SAJA NAK LUAH HM

saya dah 36w1d , mental dah penat . saya ulang alik clinic hosp dahla jauh nak pegi jumpa pakar . bila pergi clinic mesti pregnancy problem , ade je problem air ketuban kurang la sampai cakap kena induce lepastu jantung baby tinggi la ape la . bila dah kena refer jumpa doktor jumpa pakar everything okay , dah berapa kali kena macam tu . bukan sekali dua , sampai kan saya nangis nangis fikir kandungan ni . ibu mana tak risau fikirkan diri sendiri dah penat nak berjalan jauh , fikirkan anak lagi . sampai tahap takut dah nak pergi klinik

6 Balas

sama macam saya 😢 tiap kali check kk, ade je problem.. kne refer pakar.. nak ke hspital amik masa 1jam lebih.. kadang 2jam kalau jem.. suami keje luar, sangat2 mental.. nak uruskan sorg2.. penat lagi, tapi pikir pergorbanan sorang ibu kan.. emm moga baik2 je akan dtg.. amin

2y ago

boleh awak☺️. sama la kita. awal 2mggu masa lepas bersalin husband ada. dia bawak dulu. kalau masa bersalin nnt minta husband awak cuti dulu. atleast awak dh kuat sikit nnt boleh drive sendiri. baby demam kuning, tp xde sampai kena admit hospital. kira berulang alik pergi kk tu sy drive sendiri selepas husband balik. checkup semua pergi sendiri. sy letak baby dlm carseat awak. masa awak drive sendiri tu xperlu pakai kain batik pon xpa. awak pakai seluar atau skirt yg buat awak selesa utk drive okay😘

doa yg baik2 awak. inn shaa allah, allah mudahkan. pengorbanan sorg ibu. setiap org ada ujian dia masing2. allah xkn uji kalau kita xmampu ñak lalui awak. semoga awak dn baby dlm keadaan baik2 saja. semoga urusan awak dipermudahkan

Sama laa kk sy nie haa.. Manjang problem. Miscarriage la, uri kat bawah stage 4 laa, Macam2.. Manjang kene refer pakar hospital.. Tp endup semua OK jer xde problem Apa2. Skang dah 33w.. Sabar je laa.. Sikit je Lg 😌

2y ago

think positive okay. utk kebaikan awak dn baby juga. kalau dpt detect last minute masa bersalin lg awak stress/risau dn semua nya. ada hikmah okay. inn shaa allah, mana tau masa bersalin nnt allah mudah kn proses kelahiran baby awak.

dkt klinik mgkin kmudahan x canggih, nurse rsau kan awak klu jd ape2.. sbb tu refer ke pakar.. utk ksihatan awak & bby.. saba ye.. sikit je lg.. walaupun penat tp skurang2 nye hati lega sbb bby sihat kan..

2y ago

setuju❤️

sama mcm saya air ketuban terlebih byk..ad gdm hb low baby besar🥲 ..Allah je Tau perasaan penat tu. semoga semua ibu2 dipermudahkn urusan 🥰

x lama dh sis.sbar sikit je lg,in Shaa Allah ade hikmahnya