entahla perangai pelik pelik camni hm

sepanjang pregnant saya banyak kali kena warded , setiap kali kena warded mesti saya nangis nak balik . sampai misi doktor pening dengan perangai saya , semenjak pregnant tak boleh nak berenggang dengan suami . setiap kali waktu melawat mesti saya nangis nak ikut balik , sampaikan suami saya ulang alik pergi jumpa doktor nak mintak discharge sebab kesian tengok saya nangis . kalau warded suami pulak yang risau takut saya nangis nak balik lagi . ada ke perangai macam saya time mengandung ? ni kalau warded nak beranak jenuh suami nak pujuk #firstbaby

6 Balas

Memang waktu pregnant ni sensitive sikit tapi sis jangan kuat nangis nanti baby kuat cengeng. Tu selalu orang pesan. Sis pulak letih nanti 😂 banyakkan istifar, kuatkan semangat. Sis je boleh tolong diri sendiri. Mesti kuat. Banyakkan doa supaya Allah permudahkan apa yang sis alami. Jangan nangis je. Baca surah apa yang patut untuk hilangkan segala sedih sakit tu. Jangan stop. Sentiasa selawat. Kita nak yang terbaik untuk diri kita dan baby. Fikir positif selalu, setiap apa Allah beri semua ada hikmah.

Sama la dgn sye hritu sis...sye pun asyik kne tahan wad je....mse kt dlm PAC lgi sye dh nangis2 suami tk blh masuk dia tggu kt luar sye dh teresak2 nangis nk suami ada dkt dgn sye...suami g kje pun sye nangis...dgr suara suami okay sikit pastu nangis blik...mse nk bersalin sye nangis jp2 call suami buat vc dgn dia...tk thu la kn npe blh jdi mcmtu...sampai org ckp sye ni mengada2

Normal perasaan tu sis.. bkn kata org biasa ja, sy staf kesihatan sndri rimas sgt kalau dgr perkataan nak kena masuk wad ni padahal sblm2 ni sy mmg dok byk penyakit dah pun.. relax je kluar masuk hsptl ni tp masa mengandung nak dkt beranak ni kalau blh nak suami sambut je sndri.. lain mcm takut ngan risaunya

sbb 1st tyme kot sis.. tmpt bru plak.. mest la tkot n klu bley nak org teman.. kte pn emosi x stabil, dgn rsau bby n ksihatan kte... klu bley memg nk org yg rapat je teman kn..

1y ago

xpe la sis.. bkn slalu..

saya kena warded dua hari pun sebak dah, nak nangis malu pulk orang tengok.. suami pulak duk jauh, x leh melawat

normal kot , waktu pregnant ni sensitif sikit