Luka ceaser berlubang kecil

Saya dah 35 hari pantang bersalin czer, mslh sy skrg ade 4 lubang pada tempat czer yg x kering lg... Lubang kecil.. masa check up baby sebulan, nurse kate sepatut nye dah kering luka czer... Minggu depan kene check lg nurse nk tgk tempat czer .... Bole sy tanye normal kew mcm tu.. ade sape2 penah kena mcm saya?

2 Balas

35 hari dah patut kering dah. Kalau tak kering nanti boleh merebak lagi ke tempat lain yg tak kering tu or possible boleh kena jangkitan kuman/nanah. Kerapkan cuci guna dermacyn then keringkan guna hair dryer yg ada angin tak panas utk lebih cepat kering.

6mo ago

terima kasih nnt sy cr kat farmasi dermancyn

sy pernah. beli ubt cecair (cuci luka) dkt farmasi then sapu lps mndi..lama2 tertutup sndri

6mo ago

baikkk terima kasihh...