Berat bayi kurang dari usia kehamilan.

Saya dah 33weeks 5days. Tetapi berat bayi dalam kandugan 1.8kg sahaja. Jika berat bayi tidak memuaskan untuk next scan 35weeks nanti, pihak hospital nak sy bersalin awal 36weeks. Ada tips tak? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

Saya minum susu hari-hari & makan benda manis2. Masa 28w aritu pun berat baby doc cakap belum sampai 1kg. Doc pun plan untuk bersalin awal 34w takut baby stop membesar dalam kandungan. Tapi alhamdulillah scan semula semalam 30w berat baby dh naik 1.4kg