normal ke?

Saya dah 30weeks, lately ni sakit kt bahagian ari ari n perut mngeras je.. Normal ke ekk

15 Balas

Sama lh Kita sis, sjk dh masuk trimester ke3 ni sakit dekat bahagian ari2 mmg sakit, sy tk boleh bygkan nanti klu dh masuk 8 9 bln...ntah larat tak jln.mlm2 klu bangun nk kencing...ya Tuhan mmg sakit sgt bhgn tu dgn dkt celah paha skli yg rasa bdenyut2 sakit.

4y ago

Yup...Saya dh pnh bgtu Dan tny doktor ,mmg normal.

Normal, just relaks, nnti 36wks above akan kerap lg sakit blkg, ari2 n mngeras, suplmt calcium kne amek utk bantu kurang kan sakit blkg, sy pki pregnancy belt, dpt krgkn sakit ari2 n blkg

4y ago

Blackmores, beli di guardian/Watson

Sy pon 30w. Tp ari2 xsakit cuma kerap baby mengeras kat bahagian bawah perut.. Mmg terasa baby dok bawah tu.. Bila die mengeras tu mmg terus rasa nk terkencing..

4y ago

Cam sy kepala baby mmg kat bwh.. Jd risau bile die mengeras kat bwh tu.. Sbb dah ada history bersalin prem..

Samala. Bangun tido, sakit celah kelengkang. Nak jalan pun mcm terkengkang kengkang. 🤣🤣 tapi takpelah. Sikit aje lagi nak bertahan.

Normal sis. Macam aku 33 weeks dah tak selesa. Nak bergerak,berjalan dah susah ckit. Doc kata sebab kepala baby dah dekat bawah.

Yess tu normal..makin besar baby & semakin byk yg xselesa kita akn rasa..

Normal sis..cuma.monitor je pergerakkan bby..

Sama lh sy mcm sis,,32 minggu

Normal sis baby membesar kan

Terimakasih semua 🤗🤗