Baby tknk tnjuk gender

Saya dah 23 minggu , bru ii ni scan kat doc pakar kt hkl, baby taknak bagi kerjasama dia tknk tunjuk jantina, huwa rasa sedih sikit sbb sy excited nk tau jantina dgn husband maklumla anak pertamaa, berharap yg ni anak laki, tpi die main ii tknk tunjuk jantina pulk, nurse ckp die kepit so tkle nmpk die gender apa huhu, so kena tnggu beberapa bulan lagilaa bru bole nmpk klu scan. Kenapa sy tkbole tau gender lagi eh, sdgkan ada yg baru beberapa 18/19 week dah tau gender, huhuhuu, #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

47 Balas

kenapa, kan sis sendiri yang cerita tu. sebab baby kepit kaki dia 😅 position baby memang berubah2 dalam perut tu. kebetulan time scan tu dia sorok, tu je sebabnya tak tahu jantuna lagi. tak ada sebab lain pun 😅 confuse saya. ingatkan sis nak sharing cerita je, tetiba jadi soalan 😅

sy 2kali scan...doktor kk siap tunjuk jantina boy.. lps tu doktor tu buat keja dia.🤣Masa kat hospital doktor pakar pulak scan detail..alhamdulillah baby sekali lg tunjuk jantina..doktor confirm kan boy. sy happy sbb jimat duit nk scan swasta dgn ekonomi yg tk menentu.

kes saya pula scan kejap girl kejap boy. last scan mcm boy doktor cakap tapi dia takyakin sbb mesin takclear. so dia sendiri suru scan sekali lagi. but this time dia pesan suru bt detail scan. hujung bln ni baru saya pergi. naluri ni kata girl tapi org lain tgk perut kata boy..

6mo ago

blh sy thu ms ni brapa weeks yer puan...

saya sampai dah tinggal 2 minggu nak bersalin ni pon masih taktau jantina anak hahahahaha. anak pertama jugak. takpelah taktau jantina, janji anak sihat dalam kandungan hihi. doakan saya ye semua, sgt sgt nervous nak bersalin utk kali pertama 🥲

pernah dngar org ckp klau nk scn jntina bby, sebelum g scn tu mkn aiskrim vanilla dulu. pujuk bby. HAHAHAHAHA blum cuba tpi dh ramai yg buat tngok dkt tt 😂😂 awak try lahh. klau ada rezeki awak nmpk. saya bru 15w nnti saya pon nk try mcm tu

Saya sampai bersalin tak tahu jantina anak 😭 . tapi firasat saya kuat mengatakan anak lelaki 😂 . So saya beli baju² dia semua yang lelaki punya . Hahah alhamdulillah lepas bersalin tu doktor habaq anak lelaki . Now baby dah 9 bulan 🤍

normal ja sis baby xnak tunjuk, saya anak first dulu sampai lahir baru tahu gender. pergi private scan pun xbak tunjuk . yg second ni pun sama, baru ni p scan KK dia kepit juga haha sama mcm yg sulong, next baru nk p scan private pula

sya pon nk tgok jtinan bby kepit xnk bgi tgok..tapi orng dlu2 tgok pda bntuk perut haha..perut sy bulat mcm bolh prmpun klau tjam skit lelaki..rmai tgok perut sy cakp prut bulat prmpun ni..skli kluar btul permpuan tpi xsmua kdng btol

saya pun anak first ni sampai sekarang (37minggu) baby taknak tunjuk jantina. ibu saya kata, sebiji ikut perangai saya masa dalam perut. tapi saya tak kisah jantina baby apa, asalkan baby saya lahir dengan sihat dan selamat.

Sy anak masa ank pertama pun xtau gender ank, tp naluri seorg ibu mengatakan dia lelaki, alhamdulillah btul kluar laki 🥰. skrg yg nom 2 naluri x terlalu kuat tp stiap kali scan beria pulak dia tunjuk 😂😂