Dah 10hari lewat period

Saya dah 10 hari lewat period tapi check upt still negative . Adakah saya pregnant? perlu ke tunggu lagi seminggu untuk check upt atau terus ke klinik untuk pemeriksaan lanjut ? First time jadi macam ni . #ingintahu #pleasehelp

16 Balas

sy prnh mase anak 1st..4x check upt still ngtive..tp perut rse mcm ade ketulan..bila baring ketara sgt..sbb risau,ade ktumbhn ke pe..g scan..tau² dh prgnnt 4bln😅

saya masa awal kahwin lewat 10 hari lepastu datang haid mungkin hormon lepastu bila lewat lagi saya tunggu 2 minggu baru upt Alhamdulillah positif

kalau upt negative mkna nya x pregnant la. tgu je lgi 48hours kalau btol pregnant akn naik samar, if not boleh pg klinik amek ubat turun darah

1y ago

kalau u x pregnant, x rugi pon amek. sbb bila dh period, u boleh plan utk next pregnancy. sbb usually kalau dh delay period, which is dh 4w+. wktu 4w bila buat upt akn ade samar2 even sbb hormon hcg still rendah lagi. tpii dkt klinik doctor x kn bgi mcm tu je. doctor akn scan dulu buat upt dulu. kalau confirm x pregnant bru bagi.

Tggu dulu tgk mcm mana, nnt repeat UPT, mana tau kot ada rezeki 🤲🏻🥰

sye pun tengah alami benda sama. before this period regular jee

tunggu lagi seminggu sis .. lepastu bru pergi klinik