contraction false

Saya da 38 minggu. Bila saya bkerja saya rasa cotraction.sakit kt bhgian bwah,sakit pinggang n beby mgeras. Skrg sy da start cuti.. Due date 4/7.sbbkn ini ank yg ke4 sy dpt rasa sy akn bsalin awal.. Tpi bila kt rumah contraction tu x bpe jelas. Momy ada rasa yg sama ke mcm sy.. Keliru wlau sudah bpengalamn

2 Balas

Due asal sy 13.7 tapi masa 8 bulan haritu g scan balik rupanya due lebih awal. Dan sekarang kerap rasa sakit bawah perut dan baby mengeras. Tp kadang² tu bila baby diam j, kita plak yg risau sampai g mnum ais la, makan manis la sbb nk rasa dia gerak. #first baby

4y ago

Sama perasaan tu.. Walau bukn ank pertama.. Tetap bdebar.. Tetap risau..

Sama due date kita...sy pon tgh merasa mcm awk rasa.. kejap2 mengeras dan sakit keliling pinggang dan dkt bwh ari2.. lpas hilg mengeras tu dia ok balik...hehe... xsakit dah... Lpas tu jd lagi...tahan je sakit kdg tu... Tanda lain xada lagi...😅😅

4y ago

Hahaha...kan... Suprise sikit bila xscan nie..sy doc terlepas cakap...hahah..sy xtnya lagi doc dh ckp masa scan utk 28 week