Anak tak nak menyusu

Saya cuma nk ckp saya stress sbb anak susah sgt nk menyusu...start dari umur 3bulan smpi la skrg 5bulan.kejap lg nk msuk 6.. badan pun makin kurus dh... Sampai tahap hilang sabar dh ni...#firstmom #firstbaby

6 Balas

Dia taknak menyusu kemudian dia menangis lapar atau dia relax2 sahaja? Kalau dia relax2 sahaja ibu tak perlu risau sbb mmg ada baby jenis tak banyak minum susu. Kalau dia tak menyusu tp dlm masa yg sama menangis2 lapar maksudnya mungkin ada sesuatu yg buatkan dia tak selesa semasa menyusu. Jgn hilang sabar dulu ya. Kena cari dulu punca mengapa baby macamtu. Sbb taknak menyusu hanya sekecil2 masalah yg boleh timbul. Ada beribu atau berjuta lg masalah lain berkaitan anak yg akan keluar satu per satu selepas ini. Tp sbg parents jgn pernah kita anggap itu masalah. Anggap je itu kuiz yg menguji tahap akal kita. Teruskan bersabar. Welcome to parenthood 🌸

10mo ago

anak saya 4 bulan tp kurang minum susu, full fm (patutnya minum 4oz tp dia minum 3oz je) and tk menangis lapar, okay ke?

ikut demand baby sis. if baby taknak susu tapi tak merengek lapar, takpe. masa checkup berat ada naik tak? berapa lama anak awak gap susu? anak saya dulu paling lama 6jam tak susu. tengok berak dan kencing dia. ada berak tak minimum sehari sekali. jap lgi nak masuk 6bulan kan. nanti da genap 6bulan perkenalkan makanan insyaa Allah naik balik badan dia. sabar ya mummy 🥰

Cuba check dia ada tongue tie tak

da tukar puting ke medium flow?

perah baby minum tak?

Bf ka fm?