Delay Period 9 hari

Saya check upt petang semalam sebelum balik kerja dalam pukul 4 petang tp result -ve dan saya check semula seawal pagi tadi tetap sama -ve, persoalan saya disini adakah saya melalukan ujian #bantujawab #ingintahu #bantusharing upt terlalu awal atau perlu tunggu sehingga habis bulan ni baru repeat upt? Kitaran haid saya 28 dan teratur setiap bulan, mohon rakan-rakan yang pernah alami situasi seperti saya atau yang berpengalaman sharing sikit, thank you 🥹

2 Balas

kalau risau UPT tu faulty, cuba tukar UPT brand lain. selagi belum datang period, test je seminggu sekali. kalau genap sebulan period masih belum datang, UPT masih -ve, jumpa doktor minta check up. boleh jadi ada sebab lain yg ganggu hormon dan buat period tu tak datang.

2mo ago

Thank you sudi komen, moga baik2 saja

Klu sis mmg regular period should be bila delay period confirm dh positive sis. Kcuali klu tiba2 sis lambat ovulate bulan tu. boleh try brand upt dipntell, brand ni mmg accurate

2mo ago

Klu mmg positive & ada bleeding lg cpt2 ke klinik. Any bleeding during pregnancy x normal.