CHECK BSP

Saya buntu untuk kawal makanan...sehabis baik da control untk ujian bsp... Tp result ttp merah bila buat bsp 😭 mcmner yg lain control ye? #ibubuntu

1 Balas

usually 2 3 hari sebelum buat bsp tu kurangkan ambil manis . nurse selalu ckp pemakanan kita yg minggu nk buat bsp tu bg kesan result bsp kita . sehari sebelum bsp mmg xamek manis direct lgsung , lunch mkn nasi beras perang/basmathi , roti wholemeal + scrambled egg untuk srpan , semangkuk kecil sup sayur (brokoli , pakchoy , cauliflower , cendawan) untuk dinner . selalunya dinner sy kul 6ptg kalau sehari sebelum bsp . seharian tu minum air kosong je , ±3L sehari . biar terkencing² . senaman jangan lupa . paling kurang pun jalan kaki pusing2 taman .