Bersalin di kerajaan

saya buka buku pink and checkup monthly semua dekat klinik swasta , tapi bersalin dekat kerajaan boleh ke ?#firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Balas

boleh awak. yg penting buku pink swasta lengkap mcm checkup dekat kk. ada test air kencing, check hb, minum air gula dn etc. masa nk bersalin nnt bawak je buku pink tu ke hospital. saya pon 2nd baby checkup swasta sebab xboleh nk commit dgn time kk. sy boleh checkup hari weekend ja. misi kk tmpt sy pon tau, dorang pesan nnt bgtau je bila due date. sbb nnt baby lahir dtg checkup dgn dorang juga. 😁

2y ago

most wc awak. jgn risau okay. kita bukan suka2 nak check dkt swasta.

boleh je. sy msa ngandung hri tu pun checkup swasta.. bersalin hp kerajaan..tp akn ade caj sikit la masa buat pengurusan kat hp kerajaan..mksudnye msa nk msuk wad bersalin..sbb checkup swasta bkn kat KK😊

2y ago

sy kene dlm Rm150 hri tu.. tu je..lepas dah masuk wad dan dah bersalin nanti msa nak kluar wad bayaran caj ikut kerajaan nye je mcm biasa..sy hri tu emergency czer so stay wad 5 hri 4mlm.. ikut btl hri ke 3 dah blh balik..tpi Doc nurse lupa nak pantau btl² sampai peram sy lebih hri..pksa la byr lebih sikit la.. dkt 200 mcm tu😊