Minta kata semangat

Saya bru 5weeks td tibe2 bleeding, pergi klnik doc scan masih rahim menebal tak nmpak kantung.. doc sruh mkn ubat kuat rahim? Ada tak macam sy tp berjaya melahirkan. Sy perlukan kata semngat sebab sy pernah keguguran 8 week oct thun lepas#seriusnanya #ingintahu

7 Balas

Sis, jgn overthink..banyakkan rht dan pikir positif sbb sy mcm sis jugak awl2 tahu pregnant. Tkde pndarahan tp sakit tu mcm period pain tp lagi sakit so pegi hosp Dr suspect ectopic tp bila after 2 weeks mcm tu Dr scan nampak kantung tu pun lambat jugak dlm 7/8 weeks.. ape yg Dr kasi ubt utk u makan amik je.. cuma elakkan angkt berat, buat keje2 rmh tu semua better jangan dulu. First 3 month nie kene jaga banyak sikit pergerakan jgn lasak2, after tu okay larh sikit klo nk buat keje tp still berpada2..banyakkan doa dan zikir utk zuriat dan ckp larh ngan kandungan sis, sy buat cmtu even dengar mcm pelik kan.. tp alhamdulillah Allah dengar dan baby pun dh besar dah..ape2 pun sy doakan sis dipermudahkan urusan, amiiinnn..

3mo ago

terima kasih sis atas kata smngat.. ❤️ rasa lega hati ni baca

Sy anak first semasa 6 weeks bleeding. Pegi klinik kena refer ke hospital tp tak warded & doctor suspect threatened miscarriage shj. Lg dua minggu dtg balik scan ada nampak heartbeat dalam kantung. Anak second scan semasa 7 weeks tak nampak apa termasuk thru bawah & dinding rahim tebal. Kena warded & dipantau. Siap kena buat laparoscopy sbb takut ectopic. Lg 2 minggu scan, baru nampak. Sy doakan baik2 aje sis. Awal lg 5 weeks rasanya sis, jaga diri, jaga makan, jgn lupa makan folic acid hari2. Apa2 pun better rujuk pakar gynae. Kalau risau, cuba minta clinic rujuk ke hospital

3mo ago

terima kasih sis atas kata semngat ❤️😘

saya first pregnant. 6w ada spotting n belum ada fetal heart, saya dapat duphaston untuk seminggu. repeat scan 8w ke 9w tak ingat, dah ada heartbeat. 11w ada spotting jugak kalini lebih bnyk dari 6w tu, terus on duphaston sebulan lebih smpai 16w. now dah nak masuk 24w baby saya alhamdulillah buat detail scan pun semua okay. semoga awak dan baby pun baik2 saja🤍

Skrg ni i tengah menghadapi sama macam awk. Saya mngadung ank num 2 . Num 1 gagal semalam 2 bulan . So now, doc saya bagi makan ubt kuat rahim selama 10hari . Alhamdullilah, lepas mkn ubt tu, sy scan . . Sy nmpk rahim sy tebal dan nampk baby kecil je . . Kalau boleh Jangan kuat berjalan, dan ddk rmh je . .

sy 1st 2nd kehamilan dua2 ada spotting on off. 1st lama smpai msuk 2nd trimester, 2nd kehamilan better sikit. 1st dh selamat dilahirkn. skrg 2 prgnancy week 16. tu plgmn sy sis. maaf tw kalau tak membantu. sis doa byk2 ya. bulan2 mulia insyaaAllah makbul.

maaf sgt cakap under 10 mggu ni klau bleeding mesti kena prgi hospital cpt . sbb hri tu sy warded akk sblh sy spotting je mlm tu heavy bleeding esk nya 3 kli tukar pad thu2 jnin dh gugur . dc tk bg pun ubat kuat rahim . awk bleh cuba prgi hospital trus .

Ada buat upt kt clinic ke? Normally 4w 5w mmg belum nampak lagi especially kalau irregular period. Dan perlu dtg lagi 2w atau 3w utk scan lagi sekali. Teruskan makan ubat kuat rahim tu, yg penting bedrest & jgn stress