Vaskin dose 2

Saya bru 4 minggu.. Lgi 5 hari nk,Second dose vaksin mcm mana yee ada. Pendapat x? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Benda benda mcm ni kan, lebih elok tny doktor terus. Sbb sy tktau puan ada apa apa masalah kesihatan ke apa ke. Tapi secara general, vaksin digalakkan tanpa ada had usia kandungan. Bermakna dari seawal-awal kandungan sampai lah ke saat sebelum ada rasa nk bersalin tu boleh. Tp yg penting, consult doktor dulu. Klu malas, kt tmpt vaksin tu nanti kan ada doktor jugak yg akan tny kita mengandung ke ada sakit apa apa ke. Dr situ doktor akan nilai.

3y ago

Ok2 terima kasih

ramai doc dah kata boleh regardless berapa2 pun usia kandungan. tp tu lah pokok pangkalnya awak kena tanya doc tmpt awak jugak.