Laporan kehamilan

Saya belum pergi melapor kehamilan di klinik sebab untuk mengelak covin19, hari ini saya sudah hamil 6 minggu, tetapi saya ada beli folic acid di kedai ubat dan makan sebiji sehari. Saya juga ada minum susu Ammum. Perlu ke saya ke klinik ?

2 Balas

6mggu awal lagi.biasanya nurse akan cadang around 8-12weeks buka buku.kebanyakkan yg buka buku awal ad sebab cth yg ad penyakit,yg pernah keguguran dsbagainya.kalau ad folic acid teruskan makan sehingga buka buku

Klo tak ada mslh apa2 boleh tunggu lg, asal jgn lewat 12weeks saja yaa. Continue folic acid n anmum nya sudah bisa.