Susu fearnleaf

Saya beli susu full cream fearnleaf untuk anak saya umur setahun sebulan . Before this dia full breatsfeeding tpi berat xnaik sngt . So saya cadang nk campur la ngan susu fearnleaf ni gilir2 minum .. dekat plastik susu tu ada tulis bagi 2-3 kali sehari . Kalau menyusu badan kena bagi berapa kali susu fearnleaf tu ? Takut trlebih susu 😊 sorry xde pengalaman ni anak first mohon tunjuk ajar ya ibu2 ..

1 Balas

Actually, anak dah setahun ke atas, makanan lengkap nutrien yg baik lg sihat lebih utama drpd susu. Susu jadi sampingan. Selain pemakanan dan penyusuan, untuk tumbesaran anak yg baik pastikan; 1 . waktu tidur anak yg cukup dan berkualiti. Tidur malam dan nap siang 2. Bermain dgn anak. Patikan anak ceria. . Bawa dia bergaul dgn orang lain afau sebaya dia. 3. Bawa anak jalan2 pagi kena sinaran matahari utk dapatkan Vitamin D ddrpd cahaya matahari, pergi ke taman mainan, ke pantai ke, kenalkan dia dgn makhluk; tumbuhan, haiwan , angin, rasa dll.