Termakan ubat batuk dynadryl

Saya batuk teruk sgt sampai tersekat dada ni sejak mengandung. Suruh suami belikan ubat batuk di farmasi. Pekerja dia cakap untuk orang mengandung boleh. Lepas makan 1 sudu seharian saya tk bermaya mengantuk asyik tidur. Bila google, “ibu mengandung tidak disarankan untuk mengambil dynadryl”. Ah sudah. Ada yang pernah terkena ke?

Termakan ubat batuk dynadryl
3 Balas

saya baru jumpa doc sbb batuk. and doc bg ubat ni laa. ubat ni mmg mengantuk tp safe for pregnancy and memang kurang sikit berbanding makan bena/prospan. apa2 ubat saya lebih percaya pharmacist/doc berbanding google.

Sy ada batuk2 jugak.. mse tmpoh 3bulan pertama mmg tak digalakkan tuk mkn ubat batuk.. so mmg mkn strepsill je.. itu pun sebijik selang 6jam... risau tkot ada apa2 kesan pd kandungan.

kalau boleh google dulu tiap kali . sama ada ubat dibeli dari farmasi atau diberi doktor 🤗 saya demam haritu pun saya tak berani makan apa apa ubat