Jerawat ketika hamil

Saya baru pregnant 10+ weeks, first mom. Jerawat kat muka banyak naik macam menggerutu. Tapi ada baca masa pregnant tak boleh pakai skincare acne spot kan. Ada tips apa2 yg saya boleh buat or amalkan ? #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Try pakai petua lama. Bedak sejuk + serbuk kayu manis. Buat 2-3x seminggu. Pedih sikit la tp muka licin je lepas tu. Ni sy buat dari zaman sekolah. Jenis muka sensitive so sy memang x pakai product2 yg jual. Lagi 1 boleh tenyeh bawang putih dekat jerawat yg dah naik atau baru nak naik. Potong sikit bawah bawang putih tu. Yg ni kena buat selalu la utk bg matikan jerawat tu

2y ago

Baikk nanti saya cuba. Tq share

Sama la dgn saya, start pregnant ni jerawat menggerutu naik dkt dahi, mcm jerawat pasi, dekat leher + belakang badan habis naik