Bilakah waktu sesuai untuk scan heartbeat dan sebagainya

Saya baru nk masuk minggu minggu ke8, tapi kk suruh sy datang 24.2 ni, tapi sy agak curious nk tahu perkembangan janin dlam kandungan, apakah pendapat anda? Tapi sy risau jugak kalau sy pergi awal ke apa😅 #ingintahu #firstbaby #jangandibully

7 Balas

sy pun bru nk masuk minggu ke8 sis ..sis kira ok lg kk suruh dtg 24.2 ni ..sy kk suruh dtg 15.3 sy pun agk curious sngt nk tahu perkembangan janin ..dlm tempoh trimester 1 ni risau jgk la tk hbis2 ,rse nk pg buat scan lg ..tp kk.ipar sy tk bg ..sbb hri tu da buat scan nnti pg kk scan lg dia ckp tk bgus scan bnyk kli . agk kecewa jgk la ..tp sy positif kan diri la klau prgi scan awl tkut tk nmpk ap2 lg ..lg kecewa . so kena sabar la😌

3y ago

Maaf tumpang lalu. Scan xpe. Xde masalah. Scan xde radiasi. Yg tak boleh xray.

Sy scan dahulu dkt swasta...alhamdulillah nmpk heartbeat baby 7 weeks...11/03 sy follow up lagi dkt sana...10 weeks bru blh buat buku pink dkt KKIA...

3y ago

baru baru ni pergi dah 2 bulan . baru nampak kantung 🥰

Boleh scan dulu kat swasta.. sy 7minggu dh nmpk heartbeat baby.. nak tgu scan kk lambat lagi

3y ago

Okay terima kasih sis InsyaAllah 😊❤️

sy 26.2 baru KK Soh dtg..sy pon same..nk juga tengok perkembangan janin..

3y ago

kalau ikot kire sendiri, hari ni dah 9 weeks..

ok je 8 weeks boleh dh scan tu. pergi swasta utk scan

Doa bnyak2 ye moga yg baik2 sahaja

Kalau nak cpt pergi klinik swasta

3y ago

Okay terima kasih sis bnyak membantu 😊