Puasa untuk air gula

Hi, saya baru nak minum air gula.. kita kena puasa dari malam sehingga keesokan pagi tuu.. tkbole minum air kosong juga ke? Cemana prosedur minum air gula ni ya,😮 ingintahu #firstbaby

5 Balas

Puasa mlm tu . kol 10 gtu . saya kol 11 still makan lagi sbb lapar . N then stop . Dkt2 kol 4am gitu bangun makan obimin . Puasa tu bmaksud makan jangan . minum boleh . Dtg awal2 ke klinik . Dpt suam2 air gula tu sedap . Saya rasa sikit n then trus telan sbb haus sangat . Pastu rest 2 jam kat krusi KK tu . Jgn pkir muntah . Main je hp . Jangan gerak banyak . Ni tips dari kawan sya nurse . Hihi

Esok sy akn mnum air gula.nk tnye last mkn kul 10 mlm, esk pagi amik darah lps tu kene mnum air gula.. Lps tu kene puasa balik dlm 2 jam then amik darah balik.. Jikalau dlm masa dua jam tu kite mkn jgk ape akn jdi ye? Gula akan naik tingi ke?

2y ago

selalu nurse suruh repeat balik mnum air gula.

Ya, tak boleh. Start 10pm dah stop makan minum, esok pagi2 dtg kk minum air gula. Sblm minum, ambil darah dulu, then pergi minum air gula then tunggu 2jam ambil darah semula. Kalau tak faham, tanya je nurse situ.

2y ago

betul! tempat saya pun memang tak bagi minum langsung

minum air kosong blh. kalau nurse kata last meal 10pm, ambik last heavy meal kul 8. kul 10 buat oat ke.

masa tggu 2 jam tu pon x boleh makan ye.. minum air kosong pun x boleh.. nurse pesan gitu ke saya