susu

Saya Baru mengandung 16week , tapi bila tekan puting susu semalam :) Keluar Air macam susu warna putih cair , normal ke baru 16week dh ade susu , itu susu ke atau air lain ye ?

3 Balas

Hi! Kolostrum. Elok tu. Nnt dh 2w bersalin, kolostrum akan bertukar warna susu. Boleh google apa kebaikkan kolostrum. Ibu2 digalakkan picit2 utk bg laluan susu mudah kluar. Nnt senang anak nk menyusu.

Normal .. saya pun 34w dua belah puting ad kuar mcm air warna kuning putih mcmtu kot ..

Sama! Saya start ada susu awal juga, padahal baby bump pun belum nampak sangat hehe.

5y ago

Hehe , heppy kan rasa nya :) sy pon baby bump x nmpk lg