rasa sengkak kat bawah dada atas perut tu.

saya baru masuk week 30. sekarang selalu boleh kata hari² rasa sengkak bahagian bawah dada atas perut tu. paling kuat rasa waktu malam smpai kadang² rasa mcm nak sesak nafas..sy fikir tu normal la kot sbb baby tengah membesar kan. ada cara ke nak bagi kurang/hilang rasa x selesa tu?

1 Balas

Simptom pedih ulu hati tu Elakkanlah perkara /makanan yg buat pedih ulu hati tu. Baby membesar pun ya juga, banyakkan buat deep breathing senam dan jaga postur sesuai kehamilan. minum air secukupnya