Susu badan lepas gugur

Saya baru lepas keguguran minggu lepas . Lepas keluar hospital breast saya masih sakit dan harini keluar susu . Normal ke ? Susu badan saya nj saya kena perah keluar atau biar kan ? Macam mana ya ?

2 Balas

berapa week keguguran tu? tahun lepas sy keguguran 19week..hari ke 3 selepas gugur mmg breast bengkak sbb susu bnyk.. step die kalau dah bengkak tuam dgn tuala yg sejuk utk redakan..urut sikit2 breast tu.. kalau ada susu boleh pam keluar susu tu utk kurangkan bengkak..awal2 cuba buat 2 atau 3 kali pam..pastu kurang2kan pam tu dr hari ke hari...bila berkeperluan baru pam.. breast x bengkak x yh pam susu tu.. sambil tu mommy kena mkn ubt utk berhenti susu.. pengalaman sy seminggu jugak bersusu and breast bengkak sbb masa tu stok ubt berhenti susu xde..

8mo ago

tuam dengan tuala yg direndamkan dlm air sejuk

biarkan.