Nak bersama tapi takut

Saya baru lepas 3 bulan 17 hari melahirkan anak pertama saya secara normal. Takde koyakan, cuma kena jahit sikit sebab epi. Tapi luka jahit tu semua sekejap je kering masa dalam seminggu pantang lagi. Sekarang ni saya macam ada rasa nak bersama dengan suami, tapi saya macam takut. Ada je saya lawan perasaan takut tu, tapi cuma buat yang ringan jela untuk suami. Macam mana ek nak ke fasa tak takut untuk bersama suami. Kesian dekat suami saya, lama dia kesunyian 🥲

19 Balas

Betul cakap mommies. Kena cuba dulu, slowly. Bagitahu husband untuk faham keadaan awak juga. Saya pun mula2 sakit. Lama2 tu okay dah.

start slow n pkai pelincir siap2. mntk suami slow2. klau rasa sakit sikit2 ckp je. nnt lama2 okay sedap dah haaa

Bincang la dengan suami. Bagi dia faham apa yang awak lalui, apa yang awak rasa. Nanti suami pun akan tolong juga

mummy beli gel pelincir bagi rasa kurang sakit,mula² jer rasa mcm sakit bila nk lepas tu ok jer dah x rasa skit

Saya anak dah nak masuk 7 bulan pun saya masih takut lagi sis 🥺🥺🥺

Akak duduk atas jgn bawah … bila duduk atas kurang rsa sakit + takut

try slow2 dlu jgn lasak2 sgt. if sakit bgthu husband. jgn paksa diri.

buat yg ringan2 pun tak pahh

kene pelan2.. jangan kasar2